Betalda Undersökningar: fick en liten symbolisk slant första dagen!

Först när jag börjar på ett nytt projekt så brukar jag försöka läsa in mig så mycket jag kan om ämnet. Efter ganska lång tids hoppande runt drog jag slutsatsen att betalda undersökningar verkar vara något som man kan dra in lite pengar på. Dessutom kan jag tycka att det är rätt intressant att få reda på lite info om nya produkter som kommer ut på marknaden.

Dock började genast varningslamporna lysa. Jag fick direkt intryck av att det här är scam och att man bara blir lurad, framförallt eftersom man på de sidor jag besökte först måste betala innan man får tillgång till undersökningarna... Det verkar som vissa företag har sammanställt långa listor med betalda undersökningar, och för jobbet att fixa listorna vill de ha en slant innan man får tillgång till den. Fair enough, men var och en väljer själv om det är värt att lägga pengar på en sån typ av "investering". Vissa hävdar att det sparar tid och andra att det är waste of money... för min del är detta direkt ett tecken på att nått fuffens kan vara i görningen.


Oavsett vilket så har jag ju inga pengar att köpa några listor för eftersom webbtjänarkontot är på noll. Det får bli den hårda vägen för min del alltså.

Vi bor ju i ett land med ganksa få invånare och betalda marknadsundersökningar eller "paid surveys" är givetvis störst i USA där kommersen härskar. Många sådana surveys verkar därför endast tillgängliga för jänkarna. Det verkar dock vettigt eftersom det är många stora jänkarföretag som vill ha konsumentinformation från sina kunder, och är därmed inte intresserade av vad en kille i kalla Sverige tycker om vitlöksmarinerade-hickorey-T-biffar i Texas (de lär vara sjukt goda!).

Men jag smurfade runt lite och hittade faktiskt flera svensk-specifika erbjudanden om att få betalt för att svara på enkäter utan att jag var tvungen att betala nått! Perfekt, detta är precis vad jag behöver ju för att komma igång.

Jag hittade först www.panelen.se som är en svensk sajt och reggade mig där, svarade på några frågor och vips kom ett bekräftelsemail. Sen fick jag ganska snabbt en enkät som jag fyllde i... tog typ 10 minuter och visst satt det 8 kr på kontot efter en liten stund! Det motsvarar dryga dollarn och kanske inte är helt knasigt iallafall med tanke på hur snabbt det gick.

Nu har jag förstått att panelen och liknande tjänster inte vill att man ska proffstycka, utan bara svara lite då och då på roliga undersökningar... det suger ju lite eftesom det då inte går att få ihop några större slantar på kort tid. Givetvis är ju uttalanden och lovanden om 20 000 kronor per månad på vissa sidor rätt absurt, men jag tänkte att man kunde knapra in några extra hundringar i veckan i allafall.

Som väl är fann jag att det finns flera gratis "betalda undersökningar" än panelen inom landet. Reggade mig just på DinÅsikt.se och BesvaraNu.se också för att sprida ut mig lite i ett försök att få mer undersökningar. Vi får se vad som händer!

Summa 8kr direkt ialla fall :)

Kommentera gärna här nedan!

1 kommentar:

  1. Just got my cheque for $500.

    Many times people don't believe me when I tell them about how much you can earn filling out paid surveys online...

    So I show them a video of myself getting paid over $500 for doing paid surveys.

    SvaraRadera